
در این دنیای مدرن که همه چیز فناوری محور است و منجر به نوآوری می شود ، ذهن انسان نیز در حال تکامل است که باعث مشکلات روانی می شود. استرس به هیچ وجه برای سلامتی مفید نیست. تا حدودی می تواند انگیزه شما را ایجاد کند ، اما استرس بیش از حد می تواند از نظر جسمی و روحی به شما آسیب برساند.
استرس مزمن منجر به اختلالات روانشناختی مانند اضطراب ، افسردگی و اختلالات دو قطبی می شود. بهداشت دهان و دندان با هم رابطه دو طرفه دارند. از یک جنبه ، فکر درمان دندانپزشکی اضطراب ایجاد می کند. از طرف دیگر ، بیماران با شرایط روحی مانند افسردگی مزمن و اختلالات دو قطبی کمترین نگرانی را در مورد حفظ سلامت دهان و دندان دارند.
بهداشت ضعیف دهان و بهداشت روانی
بهداشت ضعیف دهان و مصرف بیش از حد نوشیدنی های شیرین از دلایل عمده ای است که افراد را نسبت به اختلالات روانی مستعد بیماری های دهان می کند. این امر باعث افزایش پوسیدگی در این بیماران می شود. علاوه بر این ، آنها از داروهای ضد افسردگی و سایر داروهای ضد روان پریشی برای اختلالات روانی استفاده می کنند ، که منجر به یک عارضه جانبی معمول خشکی دهان یا خشکی دهان می شود که از روانکاوی مناسب دندان ها و بافت های نرم دهان جلوگیری می کند.
بزاق به عنوان یک بافر برای غذاها و نوشیدنی های اسیدی عمل می کند و حاوی مواد معدنی ضروری برای استحکام دندان است. بنابراین ، مقدار کم بزاق فرد را مستعد پوسیدگی و سایر مشکلات لثه می کند. لثه ها و بافت های اطراف دهان به دلیل التهاب قرمز می شوند و خوردن غذا و رعایت یک رژیم مناسب بهداشت دهان را دشوار می کند.
خوردگی دندان به دلیل دندان قروچه می تواند در بیماران مبتلا به افسردگی شایع باشد. از طرف دیگر ، رژیم غذایی نامناسب همراه با الکل و سیگار ، آنها را مستعد بیماری های دهان می کند.
اختلال دو قطبی و مصرف دارو های روانی
یکی دیگر از موارد برجسته این روزها اختلال دو قطبی است که با پریشانی ذهنی ، قسمت های سرخوشی و به دنبال آن دوره های طولانی افسردگی مشخص می شود. در مرحله شیدایی ، مسواک زدن بیش از حد یا نخ دندان کشیدن ممکن است منجر به فرسایش دندان و پارگی مخاط یا لثه شود. به عنوان یکی از متداول ترین روش های درمان اختلال دو قطبی ، لیتیوم با خشکی استخوان و استوماتیت (التهاب بافت های دهان) همراه است.
بنابراین ، افزایش ناگهانی پوسیدگی های شایع وجود دارد ، بخشی از آن به دلیل اثرات آنتی کولینرژیک لیتیوم و سایر داروهای روانگردان است و تا حدی به دلیل مصرف بیش از حد نوشیدنی های پر از قند. همچنین ، مصرف معمول کافئین و سیگار کشیدن بیش از حد ، اثرات خشک کنندگی داروهای ضد روان پریشی را افزایش می دهد.
بیماران روانی نیاز به رویکرد بسیار ملایمی در درمان دندان دارند ، زیرا علائم مرتبط با ناراحتی ذهنی ممکن است مانع پذیرش مراقبت های دندان شود و بیمار ممکن است درمان خود را تا مرحله از دست دادن دندان به تأخیر بیندازد. بنابراین انگیزه به بخشی جدایی ناپذیر از برنامه ریزی های درمانی تبدیل می شود.
به طور خلاصه ، ضروری است که بیماران روانی از مراقبت های حرفه ای دندانپزشکی منظم و مراقبت های دهان و دندان بسیار عالی در خانه برخوردار باشند. به همین دلیل توصیه می شود دو بار در روز مسواک بزنید و از مسواک و موی نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. محرک هایی مانند جایگزین بزاق و دهانشویه های کلرهگزیدین به بخشی مهم در رژیم بهداشت دهان برای کنترل عوارض خشکی دهان تبدیل می شوند.