بوی بد دهان یکی از مشکلاتی است که افراد را بسیار تحت تأثیر قرار می دهد. این مشکل همیشه به عنوان یک بیماری درک نمی شود. با این حال ، در بعضی موارد ، منادی بیماری های بزرگ در نظر گرفته می شود. این مشکل می تواند بر سلامت فرد تأثیر بگذارد و همچنین بر زندگی اجتماعی وی تأثیر منفی بگذارد. بوی بد دهان ، که بر اعتماد به نفس فرد تأثیر منفی می گذارد بوی بد دهان به دلایل مختلفی ایجاد می شود.

مهمترین دلیل بوی بد دهان باکتریهایی است که پس از مسواک زدن روی سطح دندانها جمع می شوند. تجمع باکتری ها می تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع در دهان شود. در این میان ، از بین بردن باقیمانده مواد غذایی و باکتری ها به دلیل عدم ترشح کافی بزاق در دهان امکان پذیر نیست. بنابراین ، زمینه برای بوی بد دهان آماده شده است. اقدامات احتیاطی لازم برای هالیتوز واقعی که به عنوان هالیتوز تعریف شده است باید انجام شود و باید به طور مناسب درمان شود.

دلایل بوی بد دهان چیست؟

عفونت از سینوس ها و ریه ها می تواند باعث بوی بد شود.

بوی بد دهان در بیماران دیابتی شبیه بوی استون است

بوی ماهی مانند در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه

بوی بد دهان ممکن است در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی ایجاد شود.

تشخیص بوی دهان که در صورت وجود اختلال متابولیکی اتفاق می افتد بسیار دشوار است.

بوی بد ممکن است در کسانی که در ماه رمضان روزه دار هستند ، کسانی که رژیم دارند و گرسنه هستند ایجاد شود.

از نظر علمی چند نوع بوی بد دهان وجود دارد؟

بوی بد دهان از منشا فیزیولوژیکی: حتی افراد سالم صبح به دلیل گازهای جمع شده در دستگاه گوارش یا باکتری هایی که در پشت زبان رشد می کنند ، صبح ها بعد از خواب از بوی بد رنج می برند. به منظور جلوگیری از بروز چنین بوهای دهانی ، توصیه می شود هنگام مسواک زدن به پشت زبان  مسواک بزنید ، آدامس های بدون قند بجوید و از دهان شویه های حاوی روی برای مراقبت از دهان و دندان استفاده کنید.

می توان گفت بوی دهانی که به دلیل تغذیه دیده می شود نیز بوی بد دهان از نظر فیزیولوژیکی است. هلیتوز در افرادی که از غذاهای معطر مانند سیر و پیاز در رژیم غذایی خود استفاده می کنند از جمله بوی بد است. از آنجا که این هالیتوز بیماری محسوب نمی شود ، کافی است اقدامات لازم برای جلوگیری از بوی بد دهان را انجام دهید.

هالیتوز از روان پریشی ناشی می شود:اگرچه بیماران از این نوع هالیتوز شکایت دارند ، اما در واقع بوی بد وجود ندارد. به همین دلایل ، این نوع بوی بد باید با کمک دندانپزشک و روانپزشک درمان شود. می توان گفت که مردم ترس از بو دارند ، نه بوی بد دهان.

هالیتوز پاتولوژیک (هالیتوز واقعی): در این نوع بوی بد ، شرایطی از قبیل تحمل ، پذیرش یا عدم آگاهی از بوی دهان توسط بیماران وجود دارد. این گونه بوی بد واقعی هستند. بیماران مبتلا به این مشکل معمولاً برای معالجه به پزشک مراجعه نمی کنند. بوی دهان پاتولوژیک به 3 گروه تقسیم می شود.

کسانی که توسط پزشک تشخیص داده شده اند:کسانی که در این گروه هستند بوی بد دهان خود را تعیین می کنند. این بیماران درمان بوی بد دهان را با هشدار پزشک در هنگام مراجعه معمول به دندانپزشک آغاز می کنند. با این حال ، تنها 20٪ از این بیماران به دندانپزشک مراجعه می کنند. بیماران باقیمانده با هالیتوز به زندگی خود ادامه می دهند.

کسانی که توسط محیط بوی بد دهان مورد توجه قرار گرفته: در بیماران این گروه ، بوی بد توسط دوستان یا اقوام تشخیص داده می شود. نیمی از بیماران مبتلا به این نوع بوی بد دهان به طور معمول به دندانپزشکی مراجعه می کنند.

گروه دیگر: بوی بد دهان بیماران این گروه در نتیجه سوظن یا حدس ایجاد می شود. بیماران در این گروه عمدتا برای هالیتوز ویزیت دندانپزشکی می کنند.

بوی بد دهان از کجا می آید؟

هالیتوز می تواند به دلیل مشکلات گوارشی ، مشکلات گوش ، بینی و گلو و گاز روده و همچنین ناشی از حفره دهان باشد. در مورد چرایی وقوع این امر باید تحقیقاتی انجام شود.

چگونه بوی بد دهان را تشخیص دهیم؟

منبع بویی که در دهان ایجاد می شود گازهای گوگردی است. با دستگاه هالیومتر ، که بوی بوجود آمده در دهان را اندازه گیری می کند ، میزان بوی بوجود آمده به طور همزمان تعیین می شود. هنگامی که با تشخیص انجام شده میزان هالیتوز مشخص می شود ، تعیین محل ایجاد آن راحت تر می شود. در تعیین های انجام شده با هالیومتر ، بوی دهان به بعضی از طبقات تقسیم می شود.

دو طبقه بندی از این دسته بندی ها به تعیین بوی ناشی از حفره دهان کمک می کند ، یکی از آنها هالیتوز ناشی از مشکلات معده است ، گروه دیگر بوی بد ناشی از مشکلات در ریه ها است ، یکی از آنها هالیوز ناشی از روان پریشی است و گروه آخر به تعیین هالیتوزکمک می کند که حتی در افراد سالم نیز وجود دارد.

عوامل موثر بر مقادیر در اندازه گیری هالیتوز کدامند؟

به بیماران توصیه می شود قبل از اندازه گیری بوی بد ، از غذاهایی که باعث بوی بد می شوند استفاده نکنند.

اگر بیماران حداقل 8 ساعت قبل از اندازه گیری دهان غذا بخورند ، مقادیر اندازه گیری شده متفاوت خواهد بود.

نوشیدن آب به مدت 3 ساعت قبل از اندازه گیری دهان برای بیماران امری طبیعی تلقی می شود. با این حال ، حتی نباید آب را زودتر نوشید. حتی این عامل منجر به مقادیر اندازه گیری نادرست می شود.

اگر بیماران هنگام رفتن به سنجش هالیوز ، از بوهایی مانند ادکلن و عطر استفاده کنند ، مقادیر اندازه گیری گمراه کننده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.