تورم لثه ، ممکن است به دلایل مختلف تجربه شود ، ممکن است به عنوان علامت تعدادی از بیماری ها رخ دهد. تورم لثه ، که امروزه بسیار رایج است و در گروه های سنی مختلف رخ می دهد ، امروزه به یک مشکل جدی سلامتی تبدیل شده است. تورم لثه می تواند در انواع مختلف رخ دهد و دندانهای سالم هرگز تورم لثه را ندارند. اگر بهداشت دهان رعایت نشود ، باکتری ها ممکن است در لثه دچار التهاب شوند و التهاب ناشی از آن ممکن است باعث تورم لثه شود. علاوه بر این ، بارداری ، بلوغ ، مصرف مواد مخدر ، تومورها نیز می توانند باعث تورم لثه شوند.

علل تورم لثه

نوجوانی: در کودکانی که به سن بلوغ رسیده اند ، تعادل هورمونی نسبت به سن به بالاترین سطح خود می رسد. تورم لثه در جوانانی مشاهده می شود که در این دوران اهمیت کافی به بهداشت دهان و دندان نمی دهند. افزایش هورمون های پروژسترون و استروژن در این دوره ممکن است بر دندان های قدامی تأثیر منفی بگذارد. شایع ترین شکایت در این دوره ، حباب های قرمز رنگی است که در اطراف لثه ایجاد می شود. علاوه بر این ، تورم لثه و خونریزی بین دندان ها نیز قابل مشاهده است. در این دوره باید به سلامت دهان و دندان توجه شود تا تورم لثه در آینده نیازی به درمان دارویی نداشته باشد. پر شدن نادرست یا تشکیل پوسیدگی باید به درستی درمان شود.

دوره بارداری: در دوران بارداری ، ممکن است تورم لثه رخ دهد. دوباره ، این به دلیل تأثیر هورمون ها رخ می دهد. هورمونهای جنسی می توانند بر دندان ها و لثه ها تأثیر منفی بگذارند. این به دلیل افزایش هورمون های استروژن و پروژسترون ، که برای ادامه بارداری ضروری هستند ، رخ می دهد. رویشی که در لبه دندان و لثه مشاهده می شود و در این دوره رخ می دهد ظاهر توده تومور است.

اگر لثه های بیمار قبلاً ملتهب شده باشد ، ممکن است به دلیل این التهاب در دوران بارداری ، تورم لثه رخ دهد. از آنجا که تورم ایجاد شده در این دوره ممکن است پس از بارداری به خودی خود ناپدید شود ، نباید در درمان عجله کرد. اگر تورم مشاهده شده در لثه مشکلی در ارتباط با تغذیه ایجاد نکند ، درمان می تواند به تعویق بیفتد. اما برای جلوگیری از تورم ، باید توجه زیادی به مراقبت از دهان و دندان پرداخت. اگر تورم لثه بعد از تولد به حالت عادی برنگشته است ، باید درمان شود.

داروهای مورد استفاده: تورم لثه نیز بسته به داروهای مورد استفاده در بیماری های مختلف می تواند ایجاد شود. داروهای فشار خون ، داروهای مورد استفاده برای صرع ، داروهای مورد استفاده در درمان سرطان می توانند باعث تورم لثه شوند. اگر بیمار به مراقبت های دهانی با دارو اهمیت چندانی ندهد ، ممکن است قرمزی در دهان ، خونریزی لثه و شکایت درد ایجاد شود. در صورت تورم لثه به دلیل مصرف دارو ، ممکن است نیاز به تغییر دارو باشد. در بیماران مبتلا به تورم لثه به دلیل مصرف دارو ، جرم دندان باید به طور مرتب تمیز شود.

علل دیگر تورم لثه چیست؟

  1. تنفس مداوم دهانی
  2. تنگی بینی
  3. اعمال فشار مداوم با زبان روی لثه
  4. کمبود ویتامین C و اختلالات تغذیه ای
  5. پرکردن و پروتز نامناسب
  6. تورم لثه که علت آن کاملاً مشخص نیست نیز ممکن است رخ دهد.

تورم لثه چگونه درمان می شود؟

از آنجا که تورم لثه می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود ، باید بدون از دست دادن زمان درمان شود. علت تورم لثه مشخص می شود و درمان علت آن آغاز می شود. بنابراین ، ممکن است تغییراتی در درمان ایجاد شود. در کنار درمان ، مسواک زدن منظم دندان ها و استفاده از نخ دندان باید به یک عادت تبدیل شود. در صورت عدم وجود نتیجه با وجود درمان های اعمال شده ، می توان تورم را با برش جراحی برداشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.